COWAY merupakan nama yang tidak asing lagi di Malaysia terutama apabila kita bercakap tentang penapis air. Coway telah bertapak di Malaysia Sejak 2006 lagi iaitu sudah lebih 13 tahun. Dan sepanjang 13 tahun ini, produk Coway terutamanya penapis air telah menjadi pilihan utama rakyat Malaysia. Disini saya ingin memberitahu tuan/puan 5 sebab utama mengapakah Penapis Air Coway ini sentiasa menjadi pilihan utama rakyat Malaysia sejak 13 tahun dahulu.

 

 1. Penapis Air Berteknologi Tinggi.

Ia, Coway sentiasa menghasilkan penapis air yang berteknologi tinggi bagi memastikan air yang di hasilkan adalah air yang bersih dan selamat untuk di minum. Coway menawarkan tiga jenis teknologi penapis air kepada bakal pelanggan iaitu Reverse Osmosis (RO), Nanotrap dan Alkali ion.

Teknologi Penapisan Air Coway

  • Reverse Osmosis – digunapakai untuk produk seperti Villaem, Core, Sally, Petit dan Ferry untuk pelangan yang mahukan air yang 99.99% bersih dan selamat untuk diminum.
  • Nanotrap – digunakan untuk produk seperti Neo dan Harry untuk pelanggan yang mahu air beralkali rendah serta mengandungi mineral yang baik untuk tubuh badan.
  • Alkali Ion (Ionizer) pula digunakan untuk produk Inception untuk mereka yang mahukan air alkali tinggi pH 8.5, 9.0 dan 9.5 yang mampu mengurangkan impak asid di dalam badan.

Setiap daripada teknologi dicipta bagi memenuhi keperluan rakyat Malaysia yang memerlukan air yang bersih dan berkualiti tinggi.

 

 1. Filter & Mesin Coway Diiktiraf Halal Jakim

Ini adalah perkara wajib yang perlu kita pilih dalam memilih penapis air. Kerana status halal ini menandakan air yang di hasilkan oleh Coway adalah air yang bukan sahaja bersih tetapi juga suci.

Sijil Halal Jakim Coway

JAKIM mengeluarkan sijil Halal kepada Coway setiap tahun berbanding 2 tahun sekali sebelum ini, bermaksud Coway amat mengambil berat tentang isu Halal kepada umat Islam di Malaysia.

 

 1. Pengiktirafan & Penganugerahan Gold Seal daripada WQA

Ya, Penapis Air Coway telah mendapat pengiktirafan daripada badan pakar dalam penyelidikan air iaitu Water Quality Associaion (WQA).   Setiap daro penapis (filter) akan diperiksa terlebih dahulu kualiti penapis tersebut oleh WQA sebelum ia dipasarkan kepada market. Sebelum mendapat kelulusan dari WQA, penapis air akan terlebih dahulu dijalankan ujian demi ujian secara berkala untuk mendapatkan keputusan yang terbaik dan berkualiti tinggi.  Tidak semua jenama penapis air di luar sana yang mempunyai pengiktirafan seperti ini. Coway adalah salah satu daripadanya.

 

 1. Penapis Air Di Servis Secara Berkala Untuk Setiap 2 Bulan.

Setiap dari penapis air mestilah dicuci selalu ataupon berkala agar penapis tersebut sentiasa bersih dari segala kotoran. Penapis air yang tidak di selenggara/cuci akan menyebabkan air yang dihasilkan adalah tidak bersih dan juga akan menyebabkan aliran air bagi penapis air tersebut akan menjadi perlahan akan serdak kotoran yang tidak di buang melekat di dinding penapis tersebut.

Di Coway, kami mengambil berat tentang masalah ini dimana kami akan menghantar technician kami yang dipanggil “Cody” datang ke rumah anda setiap 2 bulan bagi menyelenggara Penapis Air Coway anda. Cody akan melakukan beberapa langkah untuk mencuci Penapis Air Coway anda seperti “Backwash” bagi membuang kotoran pada penapis air tersebut. Selain itu beliau juga akan mencuci bahagian luaran penapis air anda agar ia sentiasa mampu membekalkan air yang bersih.

 

 1. Pemasangan Sepantas 3 Hari Waktu Bekerja Selepas Order.

Kami mempunyai ready stock yang cukup banyak bagi menampung permintaan terhadap penapis air kami. Setiap order yang masuk akan di proses dengan pantas dan proses pemasangan penapis air kami akan dilakukan dalam masa tiga hari selepas order anda dihantar. Setelah order anda di proses, Technician kami akan menghubungi anda bagi membincangkan tarikh pemasangan penapis air tersebut. Di Coway kami sentiasa mengutamakan pelanggan kami serta pelanggan baru yang ingin membeli penapis air kami.

 

 

Dengan teknologi tinggi yang digunakan di setiap penapis air kami, pengiktirafan dari badan pakar air dunia, pengesan halal jakim, servis cuci setiap 2 bulan serta pemasangan sepantas 3 hari, inilah yang menyebabkan mengapa Penapis Air Coway adalah yang terbaik dan menjadi pilihan utama rakyat Malaysia. 

 

Ingin membeli Penapis Air Coway? Hubungi saya segera dengan menekan butang link Whatsapp di bawah sebelah kanan anda. Atau anda boleh menghubungi saya terus di +60124029365 (Suffian Pakar Coway).

Saya merupakan Agent Coway Sepenuh Masa, siap sedia berkhidmat untuk anda. Hubungi saya untuk khidmat nasihat, pertanyaan tentang produk atau promosi semasa.