Penapis Air Inception dari coway merupakan penapis air yang berteknologi tinggi serta menawarkan air tapis berakali yang bagus untuk kesihatan tubuh badan. Mari saya bercerita dulu tentang air alkali dari Penapis Air Coway ini dan kebaikannya kepada tubuh badan kita.

 

Apa Itu Air Alkali?

Air alkali adalah air yang mengalami proses elektrolisis iaitu penambahan ion hidroksida iaitu (OH-) dan ion calcium ataupun oksigen dan ion mineral alkali seperti (sodium, potassium, magnesium dan calcium). Proses penghasilan air alkali ini akan meningkatkan kandungan mineral dalam air dan pH air akan meningkat tinggi sehingga 9.0-10.6 pH. Air alkali yang keluar dari penapis perlu diminum secepat mungkin atau dua hari selepas di tapis untuk mendapat kesan yang optimum. Air minuman yang bersifat alkali adalah yang paling sesuai untuk tubuh kerana dapat meneutralkan asid dalam tubuh badan.

Tahukan anda bahawa “Air Zam Zam adalah Air Beralkali dan Mengandungi Banyak Mineral.”?

 

Kebaikkan Air Akali Kepada Tubuh Badan.

Mengambil berbagai jenis makanan, akan berpotensi untuk menurunkan pH dalam tubuh seterusnya menjadikan tahap keasidan dalam badan menjadi tinggi. Jika kadar asid terus meningkat maka sistem organ dan penyerapan mineral dalam tubuh tidak bekerja dengan baik. Ada banyak kesan yang muncul pada kesihatan manusia ketika pH asid bertahan dalam tubuh. Penapis Air Coway iaitu Inception menawarkan air alkali yang sifat semulajadinya sangat baik bagi tubuh. Berikut adalah kebaikkan air alkali kepada tubuh badan:

 

1. Menjadi Antioksidan Semulajadi untuk Tubuh

Air alkali dari Penapis Inception, Coway sangat baik untuk mencegah serangan zat radikal bebas dan memiliki sifat antioksidan semulajadi dalam tubuh. Zat radikal bebas ini akan meninggalkan kesan berbahaya kepada tubuh kerana boleh menyebabkan penyakit kanser, penuaan yang cepat serta berbagai masalah penyakit lain. Air alkali sebagai sumber antioksidan mampu mendorong penyerapkan mineral dalam tubuh dan membantu dalam melawan sel kanser didalam tubuh badan kita.

 

2. Memperlancarkan Sistem Pencernaan

Mengambil atau meminum air alkali dalam jumlah cukup dan ideal setiap hari akan memperlancarkan sistem pencernaan dan membuat kita akan terhindar dari masalah pencernaan seperti sembelit. Selain itu, air alkali juga dapat membersihkan kawasan dalam perut dan usus kita seterusnya membuatkan badan kita lebih sihat.

 

3. Rawatan Kecantikan Untuk Kulit & Wajah

Air alkali sangat bagus untuk rawatan kecantikkan kulit dan wajah. Air alkali dapat melembabkan kulit dan wajah agar sentiasa sihat dan terhindar dari masalah kering dan berkerut. Di cadangkan mengambil air alkali dari Penapis Air Inception Coway sebanyak 8 ke 10 gelas sehari agar kulit dan wajah kekal tampak muda.

 

4. Menurunkan Berat Badan

Berat badan naik disebabkan pengambilan kalori yang diambil melebihi apa yang diperlukan oleh tubuh badan. Ketika makan, karbohidrat yang diterima akan ditukar menjadi tenaga untuk kegunaan harian. Namun jika terlebih ambil badan akan menukarkan karbohidrat kepada lemak untuk disimpan di dalam badan. Dengan meminum air alkali secukupnya akan membuatkan kita akan berasa lebih kenyang justeru akan mengurangkan pengambilan karbohidrat dan kalori di dalam badan. Oleh itu badan akan menukarkan lemak yang terdapat dalam badan bagi digunakan sebagai sumber tenaga.

Air alkali juga dapat menyahkan kandungan garam berlebihan di dalam badan yang menjadi punca kepada lebihan air di perut yang menyebabkan perut menjadi buncit dan berat badan berlebihan. Apabila kandungan garam berlebihan ini di buang, maka tiada lebihan air di perut dan membuatkan perut lebih kempis, kurus seterusnya menurunkan berat badan. Minum air alkali secukupnya mampu membuat berat dan turun sebanyak 5 ke 10kg bergantung total berat badan semasa.

 

Ingin membeli Penapis Air Coway? Hubungi saya segera dengan menekan butang link Whatsapp di bawah sebelah kanan anda. Atau anda boleh menghubungi saya terus di +60124029365 (Suffian Pakar Coway).

Saya merupakan Agent Coway Sepenuh Masa, siap sedia berkhidmat untuk anda. Hubungi saya untuk khidmat nasihat, pertanyaan tentang produk atau promosi semasa.